Information

Anmälda | Hålltider | Tävlingsområde | Bansträckning | Hitta hit | Boende

Distanser
På Görslitet Triathlon kan du välja mellan de klassiska distanserna:

  • Sprint motion – 400m sim + 20km cykling + 5km löpning
  • Olympisk – 1500m sim + 40km cykling + 10km löpning
  • Pojk/flick – 100m sim + 5km cykling + 1km löpning
    • Separata åldersklassser; upp till 11år samt 12-13 år som startar samtidigt.

Stafettdistans
På Gôrslitets stafettdistans är man tre personer som på en varsin sträcka ser till att laget tar sig i mål. Dvs att en person simmar, en andra person cyklar och en tredje person springer. Stafetten kommer att köra samtidigt som de individuella distanserna och kommer att kunna köras på både sprint och olympisk distans.
Varför inte göra gemensam sak med några arbetskollegor eller goda vänner och göra ett triathlon tillsammans. Garanterat roligt precis som att köra alla sträckorna ensam.
Stafettlagens simmössor och nummerlappar kommer vara väl urskiljande från övriga för att ge så goda möjligheter som möjligt att hålla isär om din motståndare till banan hör till individuellt startande eller stafett.

Anmälan/Namnbyte
Anmälan sker här på vår hemsida genom Triathlonförbundets hemsida.

Är det ett företag eller förening som vill anmäla en grupp av människor och få faktura ber vi er att anmäla alla personer via den vanliga anmälan samt maila sedan tavling@gorslitet.se och be om faktura för de anmälda.

Ingen återbetalning sker av inbetald startavgift. För att försäkra sig mot att man ej kan ställa upp på grund av sjukdom går det att köpa försäkringen Startklar från Svedea som gäller för alla dina tävlingar för ett helt år för bara 155kr.

Namnbyte/transfer av anmälan kan ske fram till en vecka innan tävlingen (dvs 28 jula 2018) mot en administrativ avgift på 100kr. Maila då tavling@gorslitet.se med all information gällande bytet.

Tävlingsregler
Deltagande sker enligt Svenska Triathlonförbundets tävlingsregler och på egen risk.

Deltagarna har själva ansvaret att följa tävlingsbanan och att genomföra korrekt antal varv. Avvikelse kan medföra diskvalifikation.

Drafting/klungkörning är ej tillåtet. Under cyklingen skall ett avstånd av 10 meter hållas till framförvarande cyklist. Vid omkörning får denna regel brytas under 30 sekunder. Så snart en cyklist har blivit omkörd är det dennes ansvar att falla tillbaka för att hålla avståndet på 10 meter.

Cykelhjälm måste vara på innan cykeln flyttas och tas av först efter att cykeln har ställts/hängts tillbaka.

Domare kommer att trafikera banan för att kontrollera detta. Vid förseelse kan du få en tillsägelse eller gult kort. Om du har fått gult kort är det ditt ansvar att stoppa vid straffboxen och ta ditt straff.
Straffboxen är väl utmärkt och placerad vid avstigning cykling. Har du fått gult kort skall du kliva av med båda fötterna och stå i straffboxen under 1 minut för sprinten och 2 minuter för olympisk. Tar du ej ditt straff i straffboxen kan det medföra diskvalifikation.

Åldersgränser
Minimiåldern enligt Triathlonförbundets regler för sprintdistansen är 16 år. För yngre deltagare kan tävlingsledningen ge dispens, kontakta i så fall tävlingsledningen på tavling@gorslitetkarlstad.se.
För att dispensen skall bli formellt korrekt krävs att en dispenstalong fylls i och skrivs under av både målsman och tävlingsledning. Om målsman ej skall närvara vid tävlingen krävs att deltagaren tar med en talong ifylld med målsmans underskrift. Även i detta fall kontakta tävlingsledningen för att få tillgång till en talong.

Startkuvert/Nummerlappar
Startkuvert med nummerlappar, tidtagningschip, simmössa och övrig information finns för uthämtning från och med klockan 8.00 på tävlingsdagen. Det kommer att finnas ett tält med skyltning ”nummerlappar”.

Nummerlapp sätts på först efter simningen inför cyklingen och skall sitta bak under cykling samt fram under löpningen. Detta löses normalt inom triathlon genom användning av ett racebelt i vilket en nummerlapp kan fästas. Detta racebelt sättes på inför cyklingen och sedan vrider man det bara runt vid växling till löpning. Racebelts eller resårband för att tillverka eget racebelt kommer säljas vid nummerlappsutdelningen.
Ett alternativ till ett racebelt är ett enkelt resårband som man knyter ihop så att det kan sitta runt midjan.

Information om tidtagningschipet hittar ni under Tidtagning nedan.

Simmössan kan ni behålla efter loppet som ett minne.

Raceinformation
30 minuter innan start kommer information att ges till deltagare gällande banan och loppet. Informationen kommer att ges vid målområdet.
Se hålltider för exakt tidpunkt.

Tidtagning
Tidtagning kommer att ske elektroniskt med hjälp av chip som fästs på höger ben. Chippet skall sitta på redan vid start av simningen och sitta på under hela loppet. Det är viktigt att ert chip sitter fast ordentligt och är med från start för att skall kunna garantera er en sluttid. Var också rädd om ert chip. Ett förlorat chip ersätts med 200kr.

OBSERVERA: Chippet placeras på vänster ben och skall placeras på utsidan av benet med chippets röda sida utåt.

Vätska
Under simning och cyklingen erbjuds ingen vätska eller energi. Behöver du vätska under cyklingen hänvisar vi till egen dryck i cykelflaska.

Under löpningen kommer det att finnas en vätskekontroll. Placering av denna är ännu inte helt bestämd så vi återkommer i frågan. Där erbjuds vatten eller sportdryck. Sportdrycken som erbjuds är Umara U Sport Citron. Det skall vara väl utmärkt vilka muggar som innehåller vatten eller sportdryck.

Efter målgång erbjuds vatten och sportdryck samt banan.

Medaljer/Priser
Alla deltagare som går i mål får en medalj.
Pokaler utgår till alla pallplaceringar dam/herr på båda distanser.
Utöver detta delas några utlottningspriser ut.

På barndistansen är alla vinnare och inga pokaler delas ut. Alla får självklart den fina medaljen för väl genomfört lopp. Alla barn vinner ett produktpris som väljs från prisbord vid målgång. Först i mål får välja först. Alla barn får även komma fram under en hyllningsceremoni efter loppet där all publik kan applådera de som genomfört ett triathlon och vi fotograferar.

T-shirt
Vi har tagit fram en designad t-shirt i funktionsmaterial för tävlingen som finns till försäljning (140 kr för deltagare / 180 kr för övriga).

Dusch och ombyte
Dusch- och omklädningsmöjligheter finns i Motionscentralen på Skutberget. Motionscentralen är byggnaden som ligger i anslutning till badstranden där uppstigningen för simningen är. Motionscentralen är öppen först från klockan 10.00 fram till 18.00 eller tills fler inte verkar vilja duscha efter olympisk distans.

Resultat
Resultatlistor kommer att anslås på plats samt inom kort efter loppet presenteras på denna hemsida.